CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, July 11, 2011

Al-kisah..

Kisah Dongeng

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja




Menusuk kalbu lagu ni. Kalu mood tgh weng2 layan jiwang nyanyi lagu ni mmg boleh menghiris jiwa-raga la. Maybe ramai yg akan kata dlm realiti pn ada wujud insan yg mcm dlm lagu tu x semestinya dlm kisah dongeng je. But sadly, dlm yours truly punya realiti so far x wujud lg insan yg mcm kt atas tu. Masih lg mencari-cari.. tercari-cari.. dimanakah..





Notakaki: Taun ni je ada 4 org sepupu yg lg muda-rumaja dr gwe nk kawen. Pressure oo nk kena menjawab bila ada mulut2 kurang peka juga prihatin sibuk bertanya the all-time fav question, "Yg kau ni bila plak nk naik pelamin?" Haish la..

4 comments:

Kasut& Karipap said...

pilu hati.....pilu sekali...melihat engkau berpimpin tangan dengan si dia....wooowooowoooowooo...

*lagu ni sedak juga*kikiki

Cik Halie said...

bab2 pimpin tgn ngn sidia ni dh msuk topik lain dh ni. lenkali la kita cite psl topik ni plak. haha.

. i . n . a . z . said...

;)

Cik Halie said...

:)