CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, August 14, 2009

A'Pet'UNDI LaLa!!


Hi my name is Bubbles. U guys probably already known me from my mommy's previous entries. Now meet my mommy's adopted daughter mrangkap my adopted sis, LaLa. She's the star of this current entry n not me. :) *sarcasm dripping*

*Btw, I'm very jealous of her. Maybe i could vent my frustration by pooping rainbow poops on her beloved garden. Muahaha!*

Kpd sapa2 yg btol2 kenal sy u shud know by now that i'm addicted to the Playfish's application Pet Society on Fbook. Sehari kalu x jengah umah pet2 kesayangan mmg rasa x lengkap hari tsebut. N bila sy kata 'pet2' (dua kali pet) itu mbawa maksud pet in plural. Not just one but two. Yes krana sgt addicted kpd game ini sy tlah mrampas pucuk pemerintahan Fbook anak sdara sy Si Nab itu lalu menjadiknnya 2nd Fbook sy semata2 krana x puas nk main satu akaun sj. Ye sy mmg tamak. Sila geleng kepala bramai2 skarang. T_T

Dek krana sgt addicted juga maka sy slalu la google di seluruh pelusuk donia web utk mencari tips2, trick2 dan sgala mcm tipu helah2 bermain Pet Society ini demi utk menjana kemajuan pembentukan pet2 sy. Di situ juga la sy tlah dpt bjumpa dgn ramai lg insan2 di seluruh pelusuk dunia ini yg mmg sesindrom dgn sy. (Do u know that there are now 13.4 million Pet Society freaks players? This is more than the population of some countries. It is nearly the population of Sweden and Norway put together. And according to Playfish, a half-million people install Pet Society or any of the company’s other games each day. That’s like adding a city like Seattle to the map every single day. Thank goodness this is all virtual, otherwise we’d have some serious overpopulation issues. Hehe.)

Enuff with the freaky facts lets balik kpd cite td, di alam maya web juga la sy tlah bkenalan dgn seseorg yg sespesis ngn sy yg juga sgt addicted kpd Fbook shingga bliau tlah sggup mendedikasikn masa dan kringat bliau utk memanage sebuah blog yg dikhaskn utk Pet Society semata2 yg bliau namakn 'Pet Society Anonymous'. Blog ni bliau tulis utk share experience/info/tips/news/discussions about anything there i under the sun regarding our beloved Pet Society la. Slain tu gak once in a while especially bila ada new theme n new outfits available, maka bliau akan feature a few lucky random pets (which usually wore the same outfit) utk para pembaca vote for "Who Wore it (those outfit) Best". N guess whose lucky pet is she featuring today? It's yours truly punya pet Si LaLa!! Hoyeh2!! Walaupun Si Budak Bubbles x merasa difeaturekn di sana lg (at least not yet) tp x kesah la. I love them both the same je. Haha. Mind u this blog is quite popular among Pet society lovers so u can imagine why i'm quite excited bout this. Huhu.

So kalu rasa boring2 xde mende nk wat tu bleh la try klik link ni --> Who Wore it best? saje2 la belek2. Pastu kalu agak2 tlebih rajin sket tu sila la tlg vote utk Si LaLa. Even tho she's clearly not the cutest pet featured there but at least u guys kenal tuan dia ni. Pet yg lelain tu korg kenal ke sape punya? Hehe. Walaupun kalu menang x dpt hadiah mende pon tp at least bangga gak weh pet buatan Malaysia bleh menang. FYI, pet yg lelain tu sume berdarah barat belaka tau. Huhu.

Akhirul kalam kpd korg2 yg ada fbook tu sila la add app ni. (MySpace ngn Bebo pon ada gk app ni tp features dia x seupdate yg Fbook pnya). Menarik i tell u. Korang bleh create sndiri rupa paras pet korg tu, ada umah sndiri, bleh shopping2; shopping baju utk pet korg pkai, shopping mknn nk bg pet korg mkn, shopping perabot nk wat hias umah korg etc; bleh gak bkebun bcucuk-tanam sgala, kalu boring2 lg bleh gi mancing ikan, mlawat jiran-tetangga sgala. Interesting oo. Try la. Kalu tpikat bleh tros main lg (lalu kita bleh jd neighbour) n kalu x minat xyh la bkak lg app tu. X rugi pape pon kn. Hehe. Tp kalu tetiba jd addict cam i sila jgn blame daku ek. Gwe nggak bersalah kok. Huhu.

Rasanya dh cukup pjg entry kali ni. Cukup2 la tu kn. Jgn over. Org nyampah. Huhu. Kay sehingga bersua lg di lain masa. Last words, Selamat Berpuasa to all Muslim and... Pet Society rules!! Ha!

1 comments:

Abagale said...

I recently came accross your blog and have been reading along. I thought I would leave my first comment. I dont know what to say except that I have enjoyed reading. Nice blog. I will keep visiting this blog very often.


Betty

http://adoptpet.info