CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, August 22, 2008

Do i look pregnant to u??

hari ini hari jumaat. lately my blog entries asik start ngn ayat tu je kn. hehe. anyway hari ni sgt2 rase x sihat. dont feel so good. headache, runny nose, sore throat n all those symptoms that come with being down with fever sume ada. but nonetheless i still go to work today. bese la pekeje harapan nusa dan bangsa la katakn. so normally if i'm sick i'm a wreck. nmpk cam sgt x stabil dan x bmaya je. ditmbah ngn rupa yg sgt mgkagumkan org. (sila imagine sndiri)

so sprti bese dlm kul 7.30am me dh oredi tpacak kt stesen putra bangsar tu tunggu train. train smpai, naik train. train sgt sesak ngn commuters so normally x dpt la duduk. so i had to stand. berdiri punye berdiri smbil ditemani muka 'hospital' tahap power rangers tetiba rase ada org cuit tgn. perkara 1st yg dipikir ialah "adakah daku mngenali si pencuit tsebut?" tp konfem x knal la sapekah gerangan si pencuit. then tetiba die tunjuk seat die (si pencuit tsebut sdg duduk). she offer me her seat!! n i was thinkin "apsal plak die offer seat die kt aku plak ni?". x penah2 ada org offer seat kpd diriku ini. plus ramai lg org yg tgh bdiri kt dpn dia. why me yg bdiri agak jauh dr bliau ni yg dioffernye? so of coz la prasaan konpius n concious mnguasai diri. so sterusnye secara otomatiknye terus tpikir "aku ni ada nmpk cam org pregnant ke? salah dressup ke aku ari ni?" (i'm wearing an empire cut blouse top with a blazer cut jacket). sy tau sy mmg brada di dlm kategori org2 yg agak 'chumel' dan 'sehat' tp xkn la sy klihatan sgt2 'smangat' hingga disangka pregnant plak kn.

bbalik kpd si pencuit td, so sy dgn rndah dirinye geleng la kpala kate xpe xpyh la. si pencuit pon senyap la. ingatkn abes takat situ je. pastu selang satu stesen lg die cuit lg soh duduk gk. siap bangun n tarik me soh duduk gk. so no choice have to sit gk la kn. dgn konpius yg mggunung tinggi i said thx n sit la gk. tp segan gila Tuhan je la yg tau sbb xtau knapa sang pencuit bria2 nk soh sy duduk gk. seriously rase self-concious yg tramat sgt. dh la org2 kliling tu pndang2 je time nk duduk tu. tp xkn la nk tanye kt bliau plak knapa bliau bg sy duduk tol x. kalu org dh buat baik tu jgn la byk soal plak. org bbudi kita bbahasa la kn.

tp spjg2 train ride tu bcampur baur prasaan dan pikiran yg mjelma. nk gelak ada, klaka ada, malu ada, segan ada, sume ada la. dh la sang pencuit kekal bdiri di depanku smpai la bliau itu turun di klcc. n then sesampainye sy di opisku ini the 1st thing i ask my colleague adalah "do i look really sick or do i look pregnant to u?" n he said "u look more like a sick person la. u look pale" still x puas ati dgn jwpn tsbut sy pegi tanye org lain plak. diorg pn ckp mana ada sy nmpk cam org pregnant. walaupon ada sdikit lega mndengar pendapat2 keramat diorg itu tp ati yg slalu self-concious ni still gk x pecaya dan tetap bpikir bahwa xkn la diorg nk ckp sy nmpk cam org pregnant plak. xkn la diorg nk sound direct camtu plak. jd hingga la ke saat ini sy maseh lg konpius tahap mlampau punye di atas kejadian tsebut.

so kpd sesape yg mngenali sy secara fizikal adakah anda rasa sy kelihatan seperti ibu2 mngandung ataupun sy je yg prasan lebih? krana mana la tau mungkin benar kata2 opismate sy bahwa sy mmg klihatan seperti org yg sgt sakit. huhu. tp jika anda rasa sy mmg nmpk cam pregnant maka maknanye sy mmg in desperate need to lose weight la nmpknye.

hadoooiiii... huwaaaaaaa!!!!!! sedeeeeyyyyyyy.......

nk gi join org yg tgh mnyuruk utk mnyuruk bsama gk la kalu cmni!!! (sila rujuk blog entry yg sblom ni). sob sob... T_T

10 comments:

rai[N]y_riN said...

I don't want to answer your question. BUT, I wanna ask you sumthing....Do you know who is the SEXIEST LADY in the world? The answer is....PREGNANT LADY.....

=d

Halie said...

BUT I'M NOT PREGNANT!!!!!!!!!!!!!!

~dARlee zURiS~ said...

hahaaa..lawak giler lah kau nie.
sakit perut aku gelak.

nway,cik halieku..anda tidak lah kelihatan seperti ibu2 yg mengandung.
maybe its just ur sick face yg kelihatan begitu ketara kot.kerana..yelah..muka kau kan kalu x sakit pun nmpk cam lemah je..
kunun2 lemah lembut lah tu..ahakss..larik!!

eh cop..tp kan..aku sokong bab kau nk menguruskan badan tu =P

Halie said...

byk la aku punye muka lemah lembut cik zurie. muka aku emo tau x. haha.

ko misti nk aku kurus blik cam zmn kita sedorm dulu tu tol x? tp body lama sy itu x besh la cik zurie. hanye dipenuhi tulang temulang shj. body 'nyam2' cam skang la besh. empuk lg comfy. bak kate cik inaz 'i loikee!!' muahahahahaha!!

Ummibatrisya said...

salam,

tak invite pun org datang blog dia :)

ni kakak senior nak bagi nasihat sikit :)

aduhai, pedih mata nak baca tulisan kat dalam blog ni.

rasanya font tu kena tukar warna kot.

kesian kat pembaca-pambaca semua karang kena tambah power spec mata.

mana ada macam orang pregnant.

dia nak mengorat kot.

lain kali pergi kejar dia dan tanya :)

Halie said...

haha. kak lela rupanye. ingatkn sape la terjah blog sy td. hehe. font ngn background tu mmg sngaja ltak cenggitu utk menguji tahap keperfectan deria mata para pngunjung blog sy ni. scara x lgsg sesape yg rase silau2 je bila baca blog ni bleh la segera bjmpe doc mata utk wat checkup. see ada tsirat tau nama blog ni cmtu. thoughful x sy? hahaha.

psl bab nk ngorat tu, si pencuit tu pompuan la kak lela jd xkn la die nk ngorat sy plak. lain la kalu dia mpunyai citarasa yg bbeza dr kebiasaan. haha.

-my name is nAz- said...

org pregnant..??
adelah skit..
ha3..
x delah.main2 jek..
mybe sis nmpk pucat gler kot..
2 yg die bg tmpt ddk utk sis..
ok r 2
ade org prihatin..
kn..??

Halie said...

naz: agaknye la kot. hehe. tp tu la kn terharu gk sbnanye sbb ada gk rakyat m'sia yg prihatin cmtu zmn skang ni yg mana sume org pon nk pntingkn diri sndiri je. hehe.

Fieda said...

Kelakar betui cite you ni.
Bukannya gemuk sangat pun.
Mungkin orang tu ingat you nak pengsan pasal tu le dia bagi sit dia kat you.
Tapi kalu nak gi kuruskan badan ajak lah akak sekali wookey.

Halie said...

kak fieda: bukannya gemuk sgt tu mknanye still gemuk gk la kn. tiidaaaakkkk!!! huhu.